XIè Simposi Mundial de Música Coral

con No hay comentarios

DFF24kYVYAEuk4I 213x300 - XIè Simposi Mundial de Música Coral

L’any 2014, en el decurs del Simposi Mundial de Música Coral celebrat a Seül, Barcelona va ser seleccionada per ser la capital mundial del cant coral al 2017. L’organització d’aquest festival ha anat a càrrec de la Federació Internacional per al Cant Coral (IFCM) i de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), sota el lema “Els colors de la pau”. Per primera vegada Catalunya ha acollit aquest esdeveniment que enguany ha aplegat més de 2.000 persones dels cinc continents amb l’objectiu de compartir i donar a conèixer les tendències més actuals del cant coral.

La FCEC, com a suport i contribució a la celebració del 140è aniversari de la Societat Coral “El Vallès”, ha fet possible que una de les formacions corals participants actués a Ripollet. Així, aquest passat diumenge 23 de juliol va fer parada a Ripollet el cor femení de cambra Ozarenie, provinent de Rússia i nascut l’any 1995. L’esmentat cor està actualment dirigit per Olga Burova i va actuar al Teatre Auditori del Mercat Vell.

El cor de cambra Ozarenie de Moscou va oferir un gran concert. Les seves veus femenines, sota la direcció d’Olga Burova, van interpretar cançons de compositors com Schubert, Stravinsky o Tchaikovsky, entre d’altres. Tal i com va explicar Olga Burova, les cantants del cor, amb professions relacionades amb el món de la música, assagen dos cops per setmana i han actuat en escenaris de fins a 11 països diferents, guanyant diversos premis del món de la música coral. El concert d’Ozarenie va sorprendre el públic assistent per la seva qualitat i excel·lència.

Coral Ozarenie RdR 5 2 1024x683 - XIè Simposi Mundial de Música Coral

JSZ 2622 2 1024x682 - XIè Simposi Mundial de Música Coral

 

favicon - XIè Simposi Mundial de Música Coral

Dejar un comentario