Nits de Música: “Un passeig per Ripollet”

con No hay comentarios

Nits Musica 100317

 

Aquest passat divendres 10 de març Nits de Música va oferir al Teatre Auditori una sessió especial dedicada a la història de Ripollet. En la sessió van participar-hi Acció Fotogràfica de Ripollet, l’Associació Societat Coral “El Vallès”, Ripollet Sardanista i l’historiador Ramon Martos, i va ser coordinada per Àngel Esteve i Rafael López.

Per conèixer i poder veure l’evolució històrica del municipi, Nits de Música va projectar diferents audiovisuals amb fotografies antigues i actuals fetes pels fotògrafs d’Acció Fotogràfica i dels arxius gràfics de Joan Serrano, Pere Padró, Miquel Gallego i Joan Mimó, comentats des d’un punt de vista històric per Ramon Martos, historiador del Grup d’Estudis Ripolletencs. S’hi van poder veure fotografies dels carrers i places del municipi, de l’església i alguns espais emblemàtics, entre els que s’hi troben els que Ripollet té dedicats a Anselm Clavé.

I aprofitant que enguany és l’Any Clavé, el nostre president Lluís Miró va fer unes breus pinzellades sobre Josep Anselm Clavé, tot fent un petit repàs dels actes del programa del 140è aniversari de l’entitat.
La música també hi va ser present. Els assistents van poder gaudir dels enregistraments de dues cançons interpretades per Àngels Trias i Joan Nonell d’Amics del Teatre. Ripollet Sardanista alhora va fer una selecció de sardanes dedicades a Ripollet.

La cloenda de l’acte va córrer a càrrec de la Coral Tradicional, dirigida per Jordi Giménez, on els cantaires van interpretar la sardana L’Empordà, ballada per Ripollet Sardanista. El cor també va interpretar, juntament amb tot el públic, l’himne de Ripollet. Un final emblemàtic per un acte amb el municipi i les seves entitats com a protagonistes.

 

Share

Deja un comentario