LA BANDA DE LA SCV:

LA BANDA DE RIPOLLET

6 7 2021 19 10 27 - La Banda de la SCV
CollageInstruments p5wtrs0onge3o08g6eipbdilt6m6dxyn6rs8at7tcs - La Banda de la SCV

La banda de música és un conjunt format per músics de vent i percussió. A diferència de les orquestres, les bandes tenen la seva essència al carrer i acostumen a ser molt properes al gran públic gràcies a la seva participació en actes de festes populars, rues, processons i concerts a l'aire lliure, entre d'altres.

La nostra Banda, tot i néixer com una xaranga a partir de l’essència d’una Escola de Música, s’ha redefinit com un conjunt que segueix el model de les bandes clàssiques, i que encaixa en la definició prèviament donada. Aquesta evolució ha implicat també el canvi de nom de “Banda-Xaranga” a Banda de la SCV, esdevenint un conjunt que vol representar i dur la marca de Banda de Ripollet.

La Banda de la SCV està integrada per músics amateurs, i qualsevol persona que toqui un instrument de vent s’hi pot adherir, només fent-se soci de la nostra entitat. A la nostra banda hi pots trobar la Flauta Travessera, el Clarinet, el Saxo, la Trompeta i el Trombó.

Com a pla de formació, i emmarcat a l’Escoleta de Música, oferim la possibilitat especialment pensada pels alumnes de la nostra Escoleta de formar-se en un dels nostres instruments a fi de completar la seva formació musical, i poder-se incorporar també a la Banda, quan hagin assolit el nivell. Aquest pla de formació l’hem anomenat Tallers Instrumentals. Cal dir però que aquests pla de formació per a la Banda de la SCV no és exclusiu per als nostres alumnes sinó que pot incorporar-s’hi qualsevol persona que n’estigui interessada o motivada.

Evidentment, la finalitat és formar part de la Banda de la SCV.