Cantata d’Anselm Clavé

con No hay comentarios

 

Cantata_1

Aquesta cantata ha estat motiu d’orgull i satisfacció per l’Escola de Música. Tot comença quan l’Ajuntament declara el 2017 com l’Any Clavé a Ripollet i demana a l’Escola que s’encarregui de fer alguna activitat que cohesioni les escoles de Primària del municipi.

Així doncs, des del mes de febrer l’Escola de Música va organitzar reunions periòdiques a l’escola Ginesta els dimecres de 13h a 14h, amb els professors de música de les escoles de Ripollet. Totes, a excepció de Pinetons, es van sumar a la proposta. La idea primerenca era muntar una cantada conjunta on cada escola aportés un parell de cançons. Però aviat un dels professors de l’Escola de Música, en Jordi Romero, va veure la necessitat de compondre una cantata. La Cantata d’ Anselm Clavé.

La proposta llençada en aquell moment va generar molts dubtes; la composició d’una cantata és quelcom complicat que necessita temps i moltes hores, justament tot el que no teníem. La insistència d’en Jordi Romero en la idoneïtat de la composició va fer engrescar a en Jordi Giménez, i plegats van compondre les músiques. Un cop creades, la Sílvia Miguel els va ajudar en l’elaboració de les lletres i el guió.

La idea d’interpretar una cantata pròpia i amb la temàtica de Clavé va tenir molt bona rebuda a les escoles. Les partitures van ser lliurades al setembre i en dos mesos i mig van ser ensenyades als nois i noies de 6è de Primària. Les mestres hi van posar molta il·lusió en el projecte i van aportar una gran dosi de participació, posant moviment a mode de coreografia a les cançons.

Amb la intenció de que el màxim d’alumnes poguessin gaudir la cantata es va decidir organitzar uns concerts al Teatre-Auditori de Ripollet on dues o tres escoles interpretessin la cantata. Com a públic tindrien els seus companys de quart i cinquè, implicant així més alumnes a l’Any Clavé. De fet, es va omplir l’auditori dos dies seguits fent en total quatre funcions. Dirigint els nois i noies hi havia la Sílvia Miguel, que va comptar amb l’acompanyament en directe de tres músics professors de l’Escola de Música, amb arranjaments del Jordi Giménez.

Tota aquesta empenta, energia i treball cooperatiu es va fer notar a l’Ajuntament, que va pensar que aquesta era una bona activitat per fer-la el dia de la clausura de l’Any Clavé a Ripollet. Finalment, el diumenge 17 de desembre els nens i nenes de 6è de les escoles de Ripollet, juntament amb tots els professors de l’Escola de Música que van posar l’acompanyament en directe, i els cantaires de la Societat Coral “El Vallès” van protagonitzar la cantata de cloenda. La plaça Joan Abat es va omplir de gom a gom. L’acte va comptar amb la presencia de directors i mestres de les escoles, del president de la Federació de Cors de Clavé, en Josep Cruells, el regidor de Cultura, Oriol Mor, i l’alcalde de Ripollet, Jose María Osuna, entre d’altres. Dins l’acte, l’Ajuntament va commemorar els 140 anys de la SCV i ens va felicitar per la gestió de tantes activitats fetes dins l’any. En acabar, el públic també es va poder sumar, lletra en mà, a la cançó final, que va posar punt i final a més d’un centenar d’activitats que han servit per commemorar la figura de Josep Anselm Clavé a Ripollet. Les bones critiques a l’excel·lent feina feta no es van deixar esperar a la premsa local.

Aquesta activitat ha demostrat el gran valor humà i la capacitat de treball i compromís dels professors de l’Escola de Música vers la nostra vila. Amb aquesta labor s’han difós alguns dels valors d’en Clavé com la fraternitat i l’associacionisme.

Perquè per això ha nascut aquesta escola: per construïr, cohesionar, gestionar, dinamitzar, empènyer; en definitiva, per caminar al costat de la població, per SER-HI.

VEURE ÀLBUM D’IMATGES SENCER AQUÍ

 

Share

Deja un comentario